Mænd søges til dødsensfarlig rejse

“Mænd søges til en dødsensfarlig rejse. Lønnen er lille, og forude venter bitter kulde og lange måneder i totalt mørke og konstant fare. En sikker hjemkomst er tvivlsom, men i tilfælde af succes venter der ære og anerkendelse”

Ovenstående ord stammer fra en annonce, som blev trykt for over 100 år siden. Manden bag annoncen var polarforskeren Ernest Shackleton, som søgte mandskab til sin ekspedition til Sydpolen.

Du skal være parat til at udvikle og ofre dig selv

Hvis vi skruer tiden frem til i dag, er det indlysende, at de færreste af os vil risikere livet for et job. Men det er svært at forestille sig et mere skarpt formuleret fokus på behovet for, at man som del af Shackletons team skal være parat til at udvikle sig selv og sin offervilje konstant undervejs, samtidig med at man ligeså godt kan glemme alt om komfort.

En af vores kunder i NXT LVL har igennem en årrække på mere end 10 år skabt bemærkelsesværdige resultater på et særdeles kompetitivt marked.

Det er der mange forklaringer på, men et særligt karakteristika er, at direktøren er fascineret af Shackletons vovemod og motivationsform, og undervejs mange gange er vendt tilbage til denne eventyrlystne opdagelsesrejsende i sin kommunikation med ledergruppen og medarbejderne. Dette firma har oplevet mange skvulp undervejs, men er kommet overlegent frem til destinationen, og hvad der er endnu mere bemærkelsesværdigt, så er det sket uden tab – læs: opsigelser i chefkredsen – og med et langt stærkere team, end ved afrejsen på grund af de tillærte erfaringer.

Vi tror på, at udvikling skaber trivsel

Hvad er så pointerne? I NXT LVL tror vi på, at udvikling skaber trivsel, og ikke omvendt. Hvorfor? Fordi mennesker inderst inde gerne vil udvikle sig. Bare forudsætningerne og muligheden er der. Det er ren darwinisme, vi ved godt, at vi er nødt til at tilpasse os, det ER allerede indlejret i vores gener.

Derudover tror vi i NXT LVL på, at udvikling hos den enkelte også skal stimuleres på en arbejdsplads. Lederne bør i den forbindelse i høj grad skal tage deres del af ansvaret, således at lederne ikke hører sig selv sige, at “nogle medarbejdere ønsker bare ikke at udvikle sig”. Så er det måske i virkeligheden lederen, som er kommet i komfortzonen, og ikke skaber den nødvendige sult for udvikling hos medarbejderen.

Det er vores opgave både som ledere og medarbejdere at stimulere denne udvikling, og skabe denne rette balance i forhold til trivsel. Det kan passende starte i rekrutteringssamtalerne og ikke mindst i de årlige medarbejderudviklingssamtaler, MUS, hvor begge parter kan skyde sig ind på, om der er tilstrækkelige udviklingsmuligheder, og hvordan de stimuleres.

Derfor: Søger du med på Shackletons team? Måske søger du endda et ledelsesansvar? Eller bliver du stående på kajen og vinker?