Kasper Hvidt & Michael Trolle om professionel passion

Passion er en stærk driv- og motivationskraft for os mennesker, og når vi taler om professionel passion, så handler det om at både medarbejder og virksomhed opdager eller udløser passionen og får den inkorporeret i arbejet. Passion i dit arbejde fører til arbejdsglæde, da du beskæftiger dig med det, der tænder dig og motiverer.

Kasper Hvidts Professionelle Passion

Kasper Hvidt, tidligere landsholdsspiller i håndbold og nuværende spiller i KIF Kolding København, er en af verdens bedste håndboldmålmænd nogensinde og er dybt passioneret i sit konstante arbejde. Kasper fortæller om sine passionselementer som sit fundament, og hans elementer, som hænger sammen som perler på en snor, er:

Bolden, detaljen, skabertrang, gøre forskel, glæden, vildskab, præstationen, resultat og mål/delmål.

Detaljen betyder allermest for Kasper, og i jagten på den perfekte redning gennemgår og analyserer han skudmønstre for alle skytterne. Denne passion for detaljer er så intens, at glæden ved at redde et straffekast i et konkret stilfælde i EM-finalen 2008 mod Kroatien var større end at blive Europamester, fordi der for ham ligger så meget forberedelse i at mestre detaljen til perfektion.

Vigtigt for Kasper er også at arbejde med delmål, fordi ”de mange små mursten bygger det store hus”, og det er i det daglige arbejde, at nydelsen opnås ved konstant at opleve forbedringerne. Denne nydelse er ikke relateret til penge, faktisk er Kaspers erfaring, at penge ikke gør ham til en bedre håndboldmålmand, det gør derimod passionselementerne.

Det er inspiration af høj klasse at høre om, hvordan passionen forfines og udvikles livet igennem, og Kaspers betragtninger får os til at stoppe op og spørge: Hvad er mine passionselementer? Og hvordan vil jeg arbejde med at udvikle og forfine dem, så det giver mest muligt mening for mig?

Michael Trolles Professionelle Passion

Mikael Trolle, sportsdirektør og headcoach for herrelandsholdet i Dansk Volleyball Forbund samt medstifter og partner i High Performance Institute, arbejder med at få det absolut bedste frem i mennesker hver for sig og til sammen. Hans store viden om hvad der skal til for, at vi mennesker præsterer, gør ham interessant og relevant for såvel erhvervsfolk som elitesportsfolk. Hver dag arbejder han med passionen på arbejde, stiller sig til rådighed og skaber virtuose miljøer, der kan løfte præstationer.

Mikaels opskrift på at lede teamets passion handler om at være en servant leader, altså være en leder der tjener medarbejderne eller spillerne i at gøre det nødvendige for at få passionen og præstationerne i spil. En servant leader stiller sig til rådighed og hjælper andre til at opnå noget, og det sker i det daglige arbejde ved at kunne stille motiverende udviklingsmål, som samtidig er meningsfulde. Når det sker, skaber teams store resultater, og Mikael er meget dedikeret i sin støtte, opbakning og coachende tilgang.

At være medarbejdernes servant leader betyder, at du som leder i det daglige ser det som din fornemste opgave at skabe de virtuose, ambitiøse rammer hvor du tjener medarbejdernes passion og udfordrer dem på en meningsfuld og udviklende måde. Det er langt fra det samme som at være slave af medarbejdernes ønsker, fordi der er jo ikke altid sammenhæng mellem, hvad medarbejderne efterspørger og dybest set har behov for.

Mikael inspirerer os alle til at turde slippe det evindelige resultathelvede og tro på, at servant leadership skaber bæredygtig udvikling, der i sidste instans skaber endnu større succes. Så hvordan agerer du, er du der i det daglige og skaber de bedste og mest motiverende rammer for dine medarbejdere, eller leder du mere via at følge op på resultatmål?